Sverige

Varför semestra i Sverige?

No featured Image

Vår planet är enorm och fylld med underverk. Många av oss drömmer om att utforska den under semestern. Men vi vill också lyfta fram skönheten i vårt eget land. Även om du har bott här hela ditt liv, finns det alltid nya platser att upptäcka. Här är några skäl till varför du borde överväga att semestra i Sverige i sommar:

Det är oftast billigare

Visst, det kan ibland bli dyrare, men generellt sett sparar du pengar genom att undvika kostnader för flygbiljetter, dyra hotell och taxiresor. Du kan hyra en husbil om du inte redan äger en och resa runt som du vill mellan olika städer utan att behöva planera allt i detalj i förväg. Du kan stanna så länge du vill på ett ställe eller åka vidare när du känner att du är klar. Camping är också ett alternativ om du vill spara pengar och inte behöver tillgång till el, eller hyr en stuga om du har en fastlagd resplan.

Du kan ta med mer bagage

När du reser utomlands måste du alltid vara medveten om vikten av ditt bagage: du kan bara ta med det mest nödvändiga för att undvika extra avgifter på flygplatsen. Om du istället väljer en bilsemester i Sverige kan du packa bilen full. Och om bilen är full kan du skaffa en takbox och packa ännu mer! Du kan packa som en scout: alltid redo!

Du behärskar redan språket

Det finns ingen anledning att kämpa med högstadietyska eller försöka uttrycka dig på engelska. I Sverige kan du undvika språkliga hinder, förutsatt att du inte befinner dig i södra Skåne eller Älvdalen där de talar älvdalska, vilket har erkänts som ett separat språk.

Kortare resvägar

Visst, om du vill utforska hela Sverige kommer det att innebära några timmar bakom ratten. Men om du planerar några lätta utflyktsmål under semestern med pauser för att observera vilda djur eller kanske ta ett dopp i havet, kan du förvänta dig mycket kortare resvägar än om du skulle resa till Thailand.

På en bilsemester blir själva resandet en del av semestern, till skillnad från en flygresa där semestern och avkopplingen inte börjar förrän du har anlänt.

Utforska din egen kultur

Du och din familj får möjlighet att lära er mer om Sverige, vår historia, vår kultur och vårt språk. Plötsligt inser ni att saker som ni trodde var självklara, bara är självklara i er egen stad eller dialekt. Vårt land har mycket att erbjuda för den som vill lära sig mer.

Det sägs ofta att man upptäcker mer av sin egen stad eller kommun när man har gäster och ska visa dem sevärdheterna runt omkring, detsamma gäller om du tar dig tid att besöka dina vänner och bekanta. De kan visa dig runt och samtidigt uppleva mer av sin egen stad.

Utforska outforskade städer

En bilresa genom Sverige behöver inte bara innefatta de välkända destinationerna som Stockholm och Gotland. Ta chansen att besöka mindre städer som kanske inte är så kända. Där kan ni upptäcka en mängd spännande aktiviteter och småstäder brukar uppskatta turister, så tveka inte att prata med lokalbefolkningen för att få ut det mesta av er vistelse!