Resor Utlandet

Upplev Londons ikoniska nöjen på en musikresa

No featured Image

Det finns en hel del att göra för en turist i London. Du kan till exempel ta en selfie med vakterna vid Buckingham Palace, åka i London Eye, gå på spökvandring i Towern eller äta fish and chips. Men det ultimata sättet att avrunda en dag i den brittiska huvudstaden är att se en föreställning i West End.

West End är kanske den mest kända platsen för musikaler och teaterföreställningar, bara överträffad av Broadway. Här kan du se allt från lättsamma komedier till klassiska pjäser och moderna shower, vilket lockar en internationell publik.

Det är inte ovanligt att någon av Storbritanniens mest framstående skådespelare medverkar i en produktion och väcker nytt intresse för teater bland allmänheten. Det enklaste sättet att uppleva en musikal i London är att boka en paketresa. Dessa musikresor inkluderar hotellvistelse, flyg till och från din destination och naturligtvis biljetten till evenemanget.

På detta sätt blir resan till den engelska metropolen så smidig som möjligt och du kan fokusera helt på föreställningen.

Men London har naturligtvis mer att bjuda på än bara teater och musikaler. Om du är mer intresserad av musik än av shower, har staden ett stort utbud av evenemang att välja mellan. London lockar de största stjärnorna på den internationella musikscenen och är ofta värd för världsberömda artister.

Med en musikresa är ditt favoritband bara en flygresa bort. Om du har lite extra tid kan du ta en promenad längs Abbey Road och följa i Beatles fotspår vid det berömda övergångsstället. Eller kanske besöka Victoria och Albert-museet för att se The Who-gitarristen Pete Townshends gamla instrument – naturligtvis sönderslaget!

Om du vill fortsätta utforska Londons musikscen är ett besök på Madame Tussaud ett måste. Där kan du komma nära och ta bilder med kända artister som Miley Cyrus, Freddie Mercury, Adele och till exempel Michael Jackson. Du får chansen att träffa artister som inte längre är i livet och ta bilder med band som The Beatles, trots att bandet inte längre finns.

Ett prisvärt alternativ för att njuta av musik i London kan vara den centrala kyrkan St Martin in the Fields, belägen vid Trafalgar Square. Här kan du lyssna på klassisk musik varje dag under veckan vid lunchtid. Ett annat alternativ är att besöka The Lexington i östra London, på Pentonville Road.

Här uppträder ofta band inom indiepop, country och soul, samt alternativ rock. Konserterna är helt kostnadsfria och äger rum varje söndag mellan klockan 11 och 20, under namnet Hangover Lounge.

Om du vill utforska musiken på ett annat sätt under din resa, kan du överväga att besöka någon av Storbritanniens musikfestivaler. Den bästa perioden för dessa är mellan maj och september.