Sverige

Stockholm – upplev vad vår huvudstad har att erbjuda

No featured Image

Stockholm är inte bara vår huvudstad, utan också den största staden i Sverige, om man ser till antalet invånare som har valt att slå sig ner där. Vissa påstår till och med att Stockholm är den enda ”riktiga” staden i Sverige, men det är en åsikt som vi inte nödvändigtvis delar.

Stockholm erbjuder en mängd olika möjligheter som kan vara svåra att hitta i andra svenska städer. Eller ja, kanske inte helt obefintliga, men vi kan nog alla enas om att utbudet i Stockholm är överlägset när det gäller det mesta vi kan tänka på.

Resor

Nästan alla flygplatser i Sverige har flyg till Stockholm. Dessa flyg landar antingen på det mer kända Arlanda eller Bromma flygplats, och från båda dessa platser finns det utmärkta transportmöjligheter för att ta sig in till centrala Stockholm.

Mat

Stockholms, och Sveriges, matkultur är djupt rotad i vår rika mångfald. Du kan hitta kulinariska läckerheter från alla världens hörn och restauranger som är i toppklass. Det är en ren fröjd att promenera runt i city och fundera på vilket ställe man ska välja för att ladda upp energin. Vissa matställen kräver att du bokar bord i förväg, men det finns massor av ställen där detta inte är nödvändigt, särskilt under lunchtid.

Boende

Det är ingen hemlighet att det är enkelt att hitta logi i staden. Det finns en mängd olika hotell, vandrarhem och andra boendealternativ tillgängliga, oavsett om du planerar en snabbvisit eller en längre vistelse i Stockholm. Det finns helt enkelt en uppsjö av spännande alternativ att välja mellan, med priser som passar alla plånböcker.

Nattliv

Om du är i Stockholm och vill ha kul, finns det gott om möjligheter att göra det till småtimmarna. Många av stadens restauranger skiftar senare på kvällen till att erbjuda enklare snacks och fokuserar mer på att servera cocktails och andra drycker. Det är inte ovanligt att se en champagneflaska eller två tömmas i dessa lokaler, något som Stockholms mest kända festprissar är kända för. Det finns också massor av klubbar, vilket är det perfekta stället att fortsätta festandet in på natten.

Kultur

Du har säkert hört talas om Naturhistoriska riksmuseet och Moderna museet. Dessa är två platser som alla kulturälskare bör besöka, men de är bara toppen av isberget när det gäller intressanta kulturella besöksmål.