Tips Utlandet

Spännande och exotiska resmål

No featured Image

Tidigare har Mallorca, Turkiet och Gran Canaria varit resmål som lockat många svenskar. Men världen är stor och full av underbara platser att utforska. I denna artikel kommer vi att presentera några mer exotiska resmål som kan ge dig oförglömliga minnen.

Brasilien: En värld av liv och färg

Vårt första stopp på denna resa runt jorden är det pulserande landet Brasilien. Rio de Janeiro, med sin livliga atmosfär och ständiga aktivitet, är en stad som aldrig sover. Med fotbolls-VM som hölls där 2014, är staden fylld med sport, evenemang och festligheter.

Men Brasilien är mer än bara fotboll. Stranden Copacabana, med sina kritvita sanddynor och turkosskimrande hav, är en perfekt plats för sol och bad. Brasilien erbjuder en unik blandning av kultur, natur och äventyr som gör det till ett oförglömligt resmål.

Filippinerna: En dold pärla i Sydostasien

När man tänker på Sydostasien, är det ofta Thailand och Malaysia som kommer först i åtanke. Men det finns ett land som erbjuder fantastiska stränder, turkosa hav och utmärkt dykvatten: Filippinerna.

Filippinerna, med sina mer än 7100 öar, erbjuder en fantastisk upplevelse för alla typer av resenärer. Det mest populära resmålet här är Palawan-arkipelagen, ett område som är skyddat för sitt världsarv. Här hittar du kritvita sandstränder, naturliga laguner och turkost hav. Filippinerna är en dold pärla som väntar på att upptäckas.

Karibien: En tropisk dröm

Karibien har blivit allt mer populärt bland svenskar under de senaste åren. Med sitt ljuvliga klimat, vita sandstränder och kristallklara hav, är det inte svårt att förstå varför. Dessutom, med den nuvarande växelkursen för dollarn, är det relativt billigt att njuta av shopping och lyxiga middagar i Karibien.

Karibien är det perfekta resmålet för att kombinera stadsliv med avkoppling på stranden. Oavsett om du föredrar att utforska lokala marknader, dyka i korallrev eller bara koppla av på en solstol, har Karibien något för alla.

Slutsats

Världen är full av fantastiska platser att utforska, och dessa är bara några av de mer exotiska resmålen som väntar på dig. Så varför inte boka din nästa resa till Brasilien, Filippinerna eller Karibien och uppleva något nytt och spännande? Oavsett vilket resmål du väljer, kommer du att skapa oförglömliga minnen som varar livet ut.