Tips

Frankrike – trädgårdarnas förlovade land

No featured Image

Trots att det finns många länder runt om i världen som är berömda för sina imponerande trädgårdar, är det kanske Frankrike som skiner starkast i trädgårdsvärlden. I Frankrike sköts trädgårdstraditionerna med stor omsorg, och det är helt rätt!

Det verkar som att trädgårdsskötsel är en naturlig del av många fransmäns liv, och landets otaliga fantastiska trädgårdar är ett tydligt bevis på detta. Som nation är de helt enkelt stolta över sina trädgårdstraditioner som har inspirerat miljontals människor över hela världen att skapa sina egna trädgårdar.

Om du som svensk vill uppleva de fantastiska franska trädgårdarna, kan du antingen hoppa på ett flyg, tåg eller köra ner till södra Europa och hitta några av alla de fantastiska alternativen, eller kanske till och med flera?! Du kan också få hjälp och resa med en kunnig guide via Karins Trädgårdsresor.

Om du inte har möjlighet att göra en sådan resa, kan du istället leta efter inspirerande bilder på nätet eller bläddra i en trädgårdstidning, samtidigt som du beställer hem ett litet smakprov för att kunna dofta och känna från Euroflorist, som är både praktiskt och prisvärt.

Oavsett vad som passar dig bäst, hoppas vi att du får njuta av den franska floran, något som vi anser att alla människor förtjänar att uppleva, oavsett tidpunkt!