Resor

Andra roliga sportresor

No featured Image

Vi har tidigare diskuterat fotbollsresor som ett utmärkt sätt att njuta av några dagar med din favoritsport, men det finns självklart andra sportresor att utforska när din passion för resor och sport sammanfaller.

På GoSportTravel finns det massor av paketresor tillgängliga för alla sporter nedan.

Ishockey
Trots att fotboll spelas i många länder runt om i världen men inte ishockey, är det förvånande att ishockey ändå är en av de mest populära sporterna globalt. De bästa destinationerna för en ishockeyresa är naturligtvis USA och Kanada, med NHL som det mest attraktiva alternativet. Du kan planera i förväg och boka din resa eftersom nästa säsong startar den 7 oktober och varar till den 9 april nästa år.

Basket
Om du stannar i USA, kan du också njuta av basket och NBA, vilket är en fantastisk resa för alla som älskar denna sport. Här har du också möjlighet att planera i förväg och boka din resa eftersom säsongen startar den 27 oktober.

Amerikansk fotboll
Om du vill uppleva denna sport, måste du naturligtvis stanna i USA lite längre, och då är det bara NFL som gäller. Här är det dock inte samma schema som för ishockey och basket, den nuvarande säsongen i NFL startade den 10 september och kommer att avslutas med Super Bowl 50 den 7 februari nästa år.

Kampsport
När det gäller kampsport, är UFC utan tvekan den största publikmagneten idag. De är mest aktiva i USA, men har även arrangerat stora evenemang i länder som England, Brasilien, Australien och till och med Sverige. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad inför varje evenemang, eftersom information om eventuella titlar som står på spel inte alltid ges i god tid!

Formel 1
Formel 1 är idag den mest älskade motorsporten och lockar massor av fans. Denna sport har haft världsmästerskap sedan 1950 och mycket har ändrats sedan dess. Men en sak som inte har ändrats är att Formel 1 alltid har varit känd som den snabbaste bilsporten på bana. Hastigheten har naturligtvis ökat sedan 1950, och nu kan bilarna nå upp till 380 km/h.

Golf
Golf är en sport med lång historia; den tros ha startat redan på 1400-talet, men har naturligtvis utvecklats sedan dess. Beroende på var man bor på jorden, är det antingen U.S. Open eller The Open som anses vara den mest prestigefyllda turneringen att vinna. Oavsett vilken, lockar båda turneringarna massor av åskådare, både live och via direktsändningar.