Resor

Åka på fotbollsresa

No featured Image

Att resa är fantastiskt, men att kombinera det med en upplevelse gör det ännu bättre. Det är därför fotbollsresor har blivit så omtyckta. Kanske känner du redan ett sug att se ditt favoritlag spela live när fotbollssäsongen drar igång? Att resa utomlands för att se en fotbollsmatch är ett utmärkt sätt att förena ditt resande med ditt fotbollsintresse.

Fotbollsäventyr i England

Det är svårt att tänka på England utan att tänka på fotboll. Att få uppleva en Premier League-match live är en dröm för många. Om du är ett fan av Manchester United, kommer du att älska atmosfären på Old Trafford, en plats som verkligen andas fotbollshistoria.

Du kan säkra dina biljetter redan hemifrån genom att boka en resa till en av Manchester Uniteds matcher via researrangören Go Sport Travel. Och låt oss inte glömma Manchester City, som har gjort sig ett namn de senaste åren genom att satsa på toppspelare. När dessa två lag möts i Premier League blir det alltid en oförglömlig upplevelse – kanske till och med i Manchester?

Fotbollsresor till Spanien

När det gäller toppfotboll har Spaniens La Liga, eller Primera División som det officiellt heter, massor att bjuda på. Den anses tillsammans med Premier League vara en av de bästa fotbollsligorna i världen.

Det som särskilt kännetecknar denna elitliga är det offensiva spelet med en hög målskör per match, till skillnad från Premier Leagues mer defensiva taktik.

Real Madrid och FC Barcelona är de två lag som dominerar La Liga, och mycket av diskussionen kring matcherna kretsar kring vilket av dessa lag som kommer att ta hem mästerskapstiteln.

Det är också dessa två lag som dominerar det spanska landslaget. Det är därför inte överraskande att Spanien under 2000-talet har lyckats vinna två EM-guld och ett VM-guld i rad.

Fotbollsresa till Italien

Serie A fotboll är den högsta professionella fotbollsligan i det italienska fotbollssystemet. Den grundades 1898 och består av 20 lag.

Serie A är känd för att vara hem för några av de mest framstående fotbollsklubbarna i världen, inklusive Juventus, AC Milano och Inter Milan. Varje säsong tävlar lagen om det italienska mästerskapet, med de tre lägst rankade lagen som flyttas ner till Serie B.